Zlatý rómsky slávik ponúkne opäť priestor speváckym talentom

04.12.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 4. decembra (TASR) - Zlatý rómsky slávik ponúkne priestor pre prezentáciu speváckych talentov zemplínskeho regiónu aj v tomto roku. Do deviateho ročníka tejto súťaže sa mohla zapojiť mládež a dospelí vo veku 15 až 30 rokov.
Ako TASR informoval metodik Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou Tomáš Končár, pred samotnou súťažou sa v stredu 7. decembra uskutoční vo Vranove prvotné - výberové kolo. Počas neho vystúpia so svojimi piesňami prihlásení interpreti a desať najlepších získa postup do finále Zlatého rómskeho slávika. Súťažné podujatia sa následne uskutoční vo vranovskej časti Čemerné v piatok 16. decembra.
Končár ďalej uviedol, že interpretov do súťaže hľadajú v spolupráci s rómskymi komunitami z regiónu, ako aj viacerými školskými zariadeniami. \"Podmienkou je, aby mal každý záujemca pripravené dve piesne a to buď v rómskom, alebo rómskom a slovenskom jazyku,\" poznamenal.
\"Hlavné slovo v súťaži má, samozrejme, spev, no celý program dopĺňajú aj vystúpenia rómskych tanečných skupín zo zemplínskeho regiónu. Spevákov sprevádza živá hudba, či skôr \'klávesák\',\" doplnil Končár s tým, že odborná porota vyberie počas súťažného finále v Čemernom troch najlepších spevákov, ktorí získajú vecné ceny.
Organizátori súťaže očakávajú, že sa toto podujatie stretne opätovne s tradičným záujmom verejnosti. V uplynulých ročníkoch sa pred zrakmi divákov predstavila počas finále Zlatého rómskeho slávika takmer stovka účinkujúcich.
Na príprave podujatia sa okrem Hornozemplínskeho osvetového strediska podieľa aj Občianske združenie Európa, Mestský dom kultúry a mesto Vranov nad Topľou.
 

Vyberte región